Da, suntem atât de frumoase. Dar uneori avem nevoie de Ana să ne aducă aminte. Mai ales când suntem obosite. Când văd portretele Anei realizez nevoia de tablou-omagiu a principilor și regilor. Nu e despre a se vedea pe ei înșiși cât e despre a se vedea iubiți. Portretul pornește cu privirea din inimă, de acolo de unde nu poți disimula.

La ceas de femeie și privire printre timpuri, acolo unde e secunda pe care nu vrei să o numeri.

Așa am numit portretele de mai sus realizate de Ana Mareșescu la prima întâlnire #Woman4fun despre care am scris aici. Le-a făcut în viteză, între 2 chemări de seară ale bebelușului ei, dar oricât de mare ar fi fost graba, privirea ei laser de lumină a pătruns profund în firea și esența noastră.

Ana are mereu la ea un binoclu special cu ajutorul căruia descoperă feminitatea acolo unde sunt doar adieri sau tornade întregi. Are un instrument aparte prin care recalibrează distorsiunile mascate cu grijă de fard, epuizare sau zâmbet. E foarte probabil să vadă prin mâini sau poate vede prin pori.  Am găsit: are mii și miliarde de ochi, câte unul în fiecare por al pielii ei. De aceea vede prin oameni și dincolo de ei,  fațete disparate dar adunate la un loc de inima ei. Ana vede tot ce am încercat să ascundem cu oboselile noastre de femei înfometate. Foamea noastră e una de destindere, foame de noi cele care am fost cândva trăitoare fără griji, e foame de odihnă, de lucruri care ne plac și pe care le-am pus în sertarul pentrualtădată care dă pe afară deja de atâtea bilețele. E foamea de noi.

Ana are în privire bucuria de a vedea femeia cu toate etapele ei de viață adunate la un loc precum layerele unui proiect de clădire suprapuse rezultând un unic chip și spirit al construcției. Asta face privirea ei: adună din lumină lumini trecute, prezente și viitoare ce au traversat și traversează femeia sculptând în ea ani și vreme: de la chipul de adolescentă la femeia care suntem nici-noi-nu-mai-știm-care, până la femeia care vom fi.

Îți mulțumesc, Ana, și te declar arheologul comunității #Woman4fun, pictorul și magicianul ei.

Mai sus alte priviri ale ei din portofoliul propriu. Dacă și tu vrei să te vadă Ana preț de o secundă, una mare cât tot Timpul tău, o găsești aici: https://www.facebook.com/ana.chivulescu.

Și aici:

Tags: ,