pictand

„Norii sunt gandurile si sentimentele noastre”, spune Zana Norilor. Precum norii, emotiile nu stau locului o clipa, ele vin, revin, aduc, duc, nici una nu se aseamana cu alta, totul e altfel si totul e la fel. Norii sunt iubire, mai multa sau mai putina, asa cum toate emotiile noastre sunt grade de prezenta sau absenta a iubirii. Iubirea perfecta, unica, Dumnezeiasca – acestia sunt norii albi, cei dupa care tanjeste sufletul nostru.

Am creeat Conceptul „Zana Norilor” in 2006. Mai degraba a „venit” la mine atunci cand am fost pregatita sa il primesc. De atunci el creste, se inalta, se dezvolta, se autoformeaza.

Ce facem cu emotiile? Mai intai ne dam voie sa le simtim, indiferent cat de „rele” ni se par. Nu exista emotii bune si rele doar placute si neplacute. Fiecare dintre ele ne comunica ceva despre noi si nici o transformare nu e posibila prin autoblocaj. Asa ca… simiti! Da-ti-va drumul, simiti mult, simiti enorm, numiti-va emotiile, recunoasteti-va sentimentele.

Emotia formeaza si in-formeaza. Nu sunt doar experiente fizice, mentale, psihice, ci si adevarate uragane de informatie pura. Tristetea cea mai mare devine valoroasa daca ii dam voie sa ne comunice acel lucru important cu care a venit la noi. Bucuria nu poate veni decat pe taramul acceptarii a ceea ce suntem si ceea ce simtim.

Sa-ti transformi emotiile? Este posibil? Sigur ca da.

Incepeti cu „Jocul norilor”, exersati alaturi de copiii si prietenii vostri. La inceput doar in joaca, apoi o veti face constient si controlat.

Transformarea emotiilor inseamna lucrul cu tine insuti, activitatea sufleteasca cea mai plina de satisfactii. Resursa de motivatie. Avantul pe care il ai intr-un proiect, starea de bine, fericirea de a fi indragostit, de un altul sau de viata sunt motoare creatoare. Fii indragostit de tine insuti si de magia care inseamna puterea ta creatoare. Suntem aici pentru a crea si tot ce facem – de la o litera scrisa pana la constuctia unui zgarie-nori – inseamna creatie, deci transformare. Nimic nu e nou sub Soare si asta nu e o vorba in vant sau in nori. Tot ce facem aici pe pamant facem „cu materialul din dotare”, adica cu ceea ce ne-a pus la dispozitie cel de Sus, Jos si De-Peste-Tot. Un material finit care devine infinit prin posibilitatile noastre nelimitate de modelare.

Transforma-ti emotiile, iubeste-ti norii!

Andreea Mihaela Stan