Despre mine

 despre_zananorilor_1

 

Sunt Andreea Mihaela Stan, arhitect de profesie (absolventa Institutul de Arhitectura Ion Mincu 1996) si  regizor prin moftul ulterior (Universitatea Media, 2006) . Am proiectat, amenajat si construit locuinte sau interioarele lor, restaurante ori studiouri radio-tv, am scris si regizat cateva filme de scurt-metraj, am regizat voci si idei in publicitate si PR, am scris și desenat o multime de vise. Am avut o frumoasa experienta cu televiziunea (Prima TV) chiar cand eram mai mamică si mai gravidă: emisiunea ”Casa noastră”, 2004. Iubesc radioul, este locul in care am avut cele mai frumoase „servicii” sau „angajari”, si realizez emisiuni  de la 18 ani:

-Radio Contact – sub numele Andreea Ionescu, emisiunea „Pauzele de dimineata”, „Muzica pe sufletul tau” si multe altele (1990-2000)

-Radio Itsy Bitsy (2007)

-Radio Romania Junior  (emisiunea „Povestile Norilor”, anul 2012)

-Radio Seven, din 2015 realizez emisiunea Seven Heaven.

Predau arhitectura copiilor de scoala în cel mai frumos program opțional pentru scoli: „De-a arhitectura„.

Am învățat să zbor, precum era firesc pentru o Zana a Norilor. Alaturi de hăruitul instructor Daniel Dragomirescu am devenint pilot pe motodeltaplan în 2012 si prima femeie pilot pe gyrocopter din Romania în 2014. Am început sa cunosc norii de aproape.  Asta m-a implinit, deschizandu-mi aripile pamantesti în tot ceea ce fac

Conceptul ”Zâna Norilor” este parte din mine si este declarația mea de viață. Produsele de educatie emotionala pe care le creez sunt dedicate copiilor (starii de copil) și părinților (starii de parinte). Pentru ca exista și copii ne-copilariti precum si parinti ne-adultizati. Jocurile, Atelierele si spectacole Zana Norilor ii ajuta si pe acestia sa isi regaseasca starea potrivita. Scriu si ma exprim precum îmi cântă norii. Cred în nesfârșita sculptură a sufletului. Sunt o arhitectă a viselor și un regizor al propriului zbor. Am inventat conceptul ”Norilor-emoții” în 2006 când, alături de copiii mei, am descoperit că lumea dinăuntru este Cerul fiecăruia.

Andreea Stan

Despre Zâna Norilor și conceptul Norilor-Emoții

pictand
Am creeat Conceptul „Zana Norilor” in 2006. Mai degraba a „venit” la mine atunci cand am fost pregatita sa il primesc. De atunci el creste, se inalta, se dezvolta, se autoformeaza.  Este marca inregistrata de 11 ani.

Este felul meu de a raspunde la intrebarea: ce facem cu emotiile?

Mai intai ne dam voie sa le simtim, indiferent cat de „rele” ni se par. Nu exista emotii bune si rele doar placute si neplacute. Fiecare dintre ele ne comunica ceva despre noi si nici o transformare nu e posibila prin autoblocaj. Asa ca… simiti! Da-ti-va drumul, simiti mult, simiti enorm, numiti-va emotiile, recunoasteti-va sentimentele.

Emotia formeaza si in-formeaza. Nu sunt doar experiente fizice, mentale, psihice, ci si adevarate uragane de informatie pura. Tristetea cea mai mare devine valoroasa daca ii dam voie sa ne comunice acel lucru important cu care a venit la noi. Bucuria nu poate veni decat pe taramul acceptarii a ceea ce suntem si ceea ce simtim.

Sa-ti transformi emotiile? Este posibil? Sigur ca da.

„Norii sunt gandurile si sentimentele noastre”, spune Zana Norilor. Precum norii, emotiile nu stau locului o clipa, ele vin, revin, aduc, duc, nici una nu se aseamana cu alta, totul e altfel si totul e la fel. Norii sunt iubire, mai multa sau mai putina, asa cum toate emotiile noastre sunt grade de prezenta sau absenta a iubirii. Iubirea perfecta, unica, Dumnezeiasca – acestia sunt norii albi, cei dupa care tanjeste sufletul nostru.

Incepeti cu „Jocul norilor”, exersati alaturi de copiii si prietenii vostri. La inceput doar in joaca, apoi o veti face constient si controlat.

Transformarea emotiilor inseamna lucrul cu tine insuti, activitatea sufleteasca cea mai plina de satisfactii. Resursa de motivatie. Avantul pe care il ai intr-un proiect, starea de bine, fericirea de a fi indragostit, de un altul sau de viata sunt motoare creatoare. Fii indragostit de tine insuti si de magia care inseamna puterea ta creatoare. Suntem aici pentru a crea si tot ce facem – de la o litera scrisa pana la constuctia unui zgarie-nori – inseamna creatie, deci transformare. Nimic nu e nou sub Soare si asta nu e o vorba in vant sau in nori. Tot ce facem aici pe pamant facem „cu materialul din dotare”, adica cu ceea ce ne-a pus la dispozitie cel de Sus, Jos si De-Peste-Tot. Un material finit care devine infinit prin posibilitatile noastre nelimitate de modelare.

Transforma-ti emotiile, iubeste-ti norii!

Andreea Mihaela Stan