Despre mine

 despre_zananorilor_1

 

Sunt Andreea Mihaela Stan, arhitect (absolventă a Institutului de Arhitectura Ion Mincu 1996) și  regizor prin moftul ulterior (Universitatea Media, 2006) . Am proiectat, amenajat si construit locuințe sau interioarele lor, restaurante ori studiouri radio-tv, am scris si regizat cateva filme de scurt-metraj, am regizat voci si idei in publicitate si PR, am scris și desenat o multime de vise. Am avut o frumoasa experienta în televiziune  chiar cand eram mai mamică si mai gravidă: emisiunea ”Casa noastră”, 2004 (Prima TV), Stil de_Sign (Alpha TV). Iubesc radioul, este locul in care am avut cele mai frumoase „servicii” sau „angajari”, realizând emisiuni  de la 18 ani:

-Radio Contact – sub numele Andreea Ionescu, emisiunea „Pauzele de dimineata”, „Muzica pe sufletul tau”, ”Top Chic” și multe altele (1990-2000). În paralel am fost PR & Event Manager, creator al primelor campanii Radio Contact (”O 9 aniversare”, ”Radio Contact de 10 ani”).

Radio Itsy Bitsy – emisiunea Zâna Norilor (2007)

Radio Romania Junior  – emisiunea „Povestile Norilor” (2012)

Radio Seven –  emisiunea ”Seven Heaven”  (2015-2017)

Am predat arhitectura copiilor de gimnaziu în cel mai frumos program opțional pentru școli: „De-a arhitectura„. (2013-2017)

Am susținut Ateliere de comunicare emoțională Zâna Norilor în zeci de grădinițe și scoli din București și tară (Galați, Oradea, Brăila, Târgu-Mureș).

Am realizat și realizez spectacole și evenimente Zâna Norilor în spații publice  sau pentru companii (Băneasa Shopping City ”Ziua Norilor”, Teatrul Țăndărica – spectacol ”Zâna Norilor” de Crăciun pentru compania Alliance Țiriac, etc).

 

Am învățat să zbor, precum era firesc pentru o Zână a Norilor. Alaturi de hăruitul instructor Daniel Dragomirescu am devenint pilot pe motodeltaplan în 2012 si prima femeie pilot-pe gyrocopter din Romania în 2014. Am început sa cunosc norii de aproape.  Asta m-a împlinit, deschizându-mi aripile pământești în tot ceea ce fac.

Conceptul ”Zâna Norilor” este parte din mine si este declarația mea de viață. Produsele de educatie emoțională pe care le creez sunt dedicate copiilor (stării de copil) și părinților (stării de parinte). Pentru că există și copii prea repede înțelepțiți precum și adulți care nu s-au jucat destul. Jocurile, atelierele si spectacolele Zâna Norilor îi ajuta și pe acestia sa isi regaseasca starea potrivita. Scriu și mă exprim precum îmi cântă norii. Cred în nesfârșita sculptură a sufletului. Sunt o arhitectă a viselor și un regizor al propriului zbor. Am inventat conceptul ”Norilor-emoții” în 2006 când, alături de copiii mei, am descoperit că lumea dinăuntru este Cerul fiecăruia. Le mulțumesc copiilor mei Sara (13 ani) și Luca (16 ani) pentru darurile cu care au venit în viața mea.

Despre Zâna Norilor și conceptul Norilor-Emoții

 
Am creeat Conceptul „Zana Norilor” in 2006. Mai degraba a venit la mine atunci cand am fost pregatita sa il primesc: odată cu copiii mei. De atunci el crește, se înalță, se dezvoltă, se autoformează.  ”Zâna Norilor” este marcă înregistrată de 11 ani.

Este felul meu de a raspunde la intrebarea: ce facem cu emoțiile? Mai intai ne permitem să le simțim. Le permitem să existe în noi. Da-ti-va drumul, simțiți mult, simțiți enorm, numiti-vă emoțiile, recunoașteti-vă sentimentele.

Emoția formează și in-formează. Nu sunt doar experiente fizice, mentale, psihice, ci si adevarate uragane de pură informație. Tristetea cea mai mare devine valoroasă când îi dăm voie sa ne comunice. Bucuria nu poate veni decat pe teren de acceptare a ceea ce suntem și simțim.

Este posibil să ne transformăm emotiile. „Norii sunt gandurile si sentimentele noastre”, spune Zana Norilor. Precum norii, emoțiile nu stau locului o clipa, ele vin, revin, aduc, duc, nici una nu se aseamana cu alta, totul e altfel si totul e la fel. Norii sunt iubire, mai multa sau mai putina, asa cum toate emotiile noastre sunt grade de prezenta sau absenta a iubirii. Iubirea perfecta, unica, Dumnezeiască – acestia sunt norii albi, cei dupa care tanjeste sufletul nostru.

Conceptul Norilor-Emoții este pentru orice copil care dorește să învețe ce simte.

Începeti cu „Jocul norilor”, exersati alaturi de copiii si prietenii vostri.  Transformarea emoțiilor inseamna lucrul cu tine insuti, activitatea sufleteasca cea mai plina de satisfactii. Resursa de motivatie. Avântul pe care il ai intr-un proiect, starea de bine, fericirea de a fi indragostit, de un altul sau de viata sunt motoare creatoare. Fii indragostit de magia care înseamna puterea ta creatoare. Suntem aici pentru a crea și tot ce facem – de la o litera scrisă pana la constuctia unui zgârie-nori – înseamna creatie, deci transformare. Nimic nu e nou sub Soare si asta nu e o vorba în vânt sau în nori. Tot ce facem aici pe pamant facem „cu materialul din dotare”, adica cu ceea ce ne-a pus la dispozitie cel de Sus, de Jos și De-Peste-Tot. Un material finit care devine infinit prin posibilitatile noastre nelimitate de modelare.

Transformă-ti emoțiile, iubeste-ți norii!

Andreea Mihaela Stan

pictand