Până de curând am trăit cu convingerea că cel mai mare lux pe care un om și-l poate permite și care face dintr-un om obișnuit unul bogat, este timpul. Pentru că, desigur, cine are timp, cine dispune de el cu adevărat prin propriile lui decizii, este în mod clar un om bogat.

Un milionar care nu poate conta pe timp în felul în care dorește, fiind ”paznic la bani” mai mult decât ”îngijitorul” propriilor bucurii, pare mai degrabă alergat, ca un angajat la contul ori bussines-ul lui.  În vremea asta, un om cu venituri financiare incerte, dar care poate merge la pescuit de 2 ori pe săptămână, care își poate bea cafeaua cu cine vrea oricând dorește sau care își poate plimba copiii în parc într-o zi cu soare fără a se lăsa deranjat de telefon pare un adevărat nabab. Nababul timpului.

Astăzi însă cred că, dincolo de timp, mai există un aspect important: cum îl folosești,  în ce stare ești atunci când îl utilizezi. Pentru că, dacă în timp ce stai la pescuit continui să te gândești la problemele pe care le ai de luni până vineri, atunci ești la fel de sărac ca milionarul hăituit de afacerile lui.

Adevăratul lux este sa fii relaxat. 

Omul relaxat este invincibil.

Omul relaxat este cel admirat, seducător, invidiat, cel care atrage atenția prin starea lui de bine uneori nejustificată. Prin acel nimic teribil de a fi egal cu el insuși și cu tot ce îl înconjoară. Relaxarea atunci când e autentică și profundă nu este rezultatul unui ”de ce?”, nu este consecința unei detensionări dintr-o situație sau alta. Este pentru că este. Complet nejustificată.

Dacă nu aveți prea muți oameni relaxați în jur ca să verificați singuri afirmația, amintiți-va de prietenii vostri beți, amețiți un pic, abțiguiți a little. Nu vă mângâie așa, firesc, un zâmbet ușor invidios pe chip? Nu vă flutură o stare de bine general și întrebarea ”dar de ce o fi ăsta așa fericit? Cum își permite el să fie relaxat?”. Cumva e suficient să fii în preajma unui om beat (dar încă simpatic) pentru a te molipsi de relaxare.

Si apoi sunt cei exagerat de bogați: cei care se relaxează chiar și fără alcool.

Relaxarea este Noua Viață de Lux. Ea include firesc să dispui de timp, de folosirea lui și, în plus, are componenta de  încredere în ziua de mâine. Sau clipa ulterioară. Chiar dacă nu o cunoaștem știm că va fi bună – așa e sa fii bogat, nu?

Ca toate lucrurile importante din viață, relaxarea vine și ea cu gratuitate. Nu costă nimic și e la fel de dificil sau de ușor de obținut pe cât crezi tu că este. 

Vă doresc să fiți noii oameni bogați ai acestor timpuri, să aveți vieți luxoase, ștampilate și parafate de strălucirea din propriii vostri ochi.

Mă duc să îmi încarc contul.