Oamenii care iubesc Timpul

Există 2 feluri de oameni: cei care iubesc Timpul și oamenii care se tem de el.  Prietenii Timpului se scaldă fericiți în secundă și așa o fac să dispară, la fel precum minutele și orele.  Oamenii care urăsc Timpul sunt cei care îl numără și îl cronometrează,  așa se asigură că trece, vor să îl simtă mai bine, să pună mâna pe el. Odată cu trecerea lui, speră să le treacă și problemele. Timpul trece, problemele amânate rămân cu posesorul lor.

Pentru că Timpul nu exista niciodată, oamenii care i-au negat inexistența au găsit o cale de a-l număra. Astfel, l-au fărâmițat, l-au sfârtecat, l-au tăiat mărunt până când Timpul astfel divizat le-a oferit oamenilor care nu-l iubeau senzația că poate fi măsurat. Oamenii au vrut să stăpânească Timpul, de aceea l-au împărțit. ”Divide et impera” a început odată cu măsurarea Timpului de către oamenii care aveau nevoie să posede mai mult decât bunuri mobile și imobile.

Problemele și grijile sunt dincolo de Timp, ele călătoresc cu cel care le-a inventat, omul aparținător. Și ele trec doar atunci când oamenii încep să iubească Timpul. Uneori oamenilor li se dau ocazii teribil de neplăcute de a se reconcilia cu Timpul: detenție, boli, ieșiri bruște din relații, afecțiuni care îi scot pe oameni din cronometrul lor personal, aratându-li-se Timpul Unic, clipa ce stă.

Problemele și grijile capătă rezolvări atunci când oamenii încep să iubească Timpul. Cei care știu să se bucure de tot ceea ce fac  transformă Timpul, făcându-l să dispară. Nici nu mai contează că ești la un serviciu, sau între serviciuri, sau pur și simplu pe prispa casei tale, lângă un petic de cer sau un câmp al nimănui ori al tuturor, câtă vreme te înalți dincolo de oftatul tău și reușești să îi zâmbești Timpului.

Oamenii care iubesc Timpul se numesc copii. Sau bunici. Adulții care iubesc Timpul sunt adesea admonestați prin expresia ”Ce? Ești copil?”. Bineînțeles că sunt copil de fiecare dată când nu mă grăbesc, când mă mișc exclusiv după ritmul meu interior .

Sărutând Timpul îl faci să dispară, îl faci al tău. Se va supune precum o felină domesticită, servindu-te în toate diviziunile lui inexistente.

Vă doresc să fiți într-o relație de iubire cu Timpul vostru!

 

Foto: Privind dincolo de Timp, Sara. by Zâna Norilor.