Sunt 4 lucruri pe care mi le-am dorit sub brad și în viață, pentru următorul an.  Știu că par toate același lucru dar eu le vreau pe toate.

Timp. Liniste. Calm. Pe-ndelete

Vreau Timp

…Cât încape pentru conversațiile cu sufletul meu, lăsat uneori ultimul pe  lista de priorități la care nu mă uit niciodată, Timp care să îmi ajungă pentru orice îmi propun, Timp pentru alții și Timp pentru zgâit la pereți. Mai mult Timp pentru privit cerul, stelele, răsăritul și apusul. Timp pentru scris tot ce am văzut în ele. Timp pentru călătorii și Timp pentru privit pozele din ele. Timp pentru jucat și timp pentru mâncat. Și vreau ca toți Timpii aceștia să fie separați, să nu se încalece niciodată, să pot face un singur lucru o dată. Timp pentru orice-apare și pentru care am găsit timp doar luând din timpul pe care deja îl alocasem altor treburi. Vreau să fac pace cu timpul.

Vreau Liniște.

Adică acel spațiu în care pot să urlu și să mă aud doar eu, sau pot să șoptesc și să mă asurzesc. Acel spațiu pe care să-l umplu doar cu mine.

Vreau Calm.

Să am Timp să despachetez orice furie sau tristețe și să descopăr că în spatele ei e un buchet întreg de emoții presate, compresate, făcute armonică dar deloc armonice. Pe care dacă le desfaci găsești timpul, liniștea și calmul de a le rezolva pe toate. Nu stiu daca ati observat, oamenii furioși sunt mereu grăbiti. De aceea cred că pacea vine la pachet cu timpul și cu calmul.

Vreau Pe-ndelete.

Vreau cu încetul, daca până azi a fost pe repede înainte și pe extrem de repede și departe.  Am ajuns într-un loc dorit dar mă uit înapoia ultimilor 15 ani si îmi văd viața ca pe-un uriaș maraton, cel puțin de când suntem 4. Repede să mergem cu copilul la grădi, repede la doctor, repede la școală, repede la cursuri, repede înapoi acasa, repede la serviciuri, repede în oraș și repede acasă, unde-i cald și bine. Repede să creștem copiii și te miri apoi… ce repede cresc !? Repede de tot că oricum stăm prin trafic un sfert de viață. Acum însă vreau încet. Și pe-ndelete. Să desfac secunda și să mă bucur de tot ce e în ea, să nu pierd nimic din tot ce aș putea să fiu eu în acea secundă.

Timp, Liniște, Calm și Pe-ndelete – noii mei 4 prieteni din noul an nou-nouț. Patru tipi și tipe pe care i-am cunoscut candva, la începutul timpurilor, sau la intrarea în viață, în vremuri de bebelușie. Ați văzut vreun copil grăbit?  Copilaria, locul în care toți avem un așa mare dispreț față de Timp încât  reușim să îl folosim cu respect:  cu Calm, Liniște, Pe-ndelete.  În copilărie avem tot Timpul din lume.

Sunt lucrurile pe care le-am învățat de la copiii mei în timp ce grăbită îi creșteam. Le-a luat ceva Timp, dar au reușit. E Timpul să ne bucurăm de Timp.

La multe secunde uriașe cât o viață, la multă viață în secunde vă doresc!

Timp. Liniste. Calm. Pe-ndelete.

 

Tags: ,