Sunt Andreea Mihaela Stan.

 

-Certified Emotional Inteligence Life Coach

-Arhitect

-Regizor

-Pilot gyrocopter si motodeltaplan

-Skipper categoriile C,S

 

Pare că am căutat meseriile si activitatile care furnizează cele mai intense emoții. Se compară ceva cu adrenalina coordonării unui șantier cu 8 case?

Sigur, nici pilotarea unui motodeltaplan cu capul gol la 500m înălțime nu e chiar o lină plutire. Peste toate, soție și mamă a 2 copii (15 si 18 ani), adică studiile mele aprofundate în tot ceea ce înseamnă lumea emoțională.

De 13 ani invat si predau adultior si copiilor cursuri de Inteligenta Emotionala. Carusel sufletesc.

Am avut o viață mai tumultoasă decât am crezut că sunt pregătită să trăiesc și am înțeles că toate acestea mă conduceau către aceeași destinație: să descopăr din ce suntem făcuți dincolo de corp și minte, să aflu cum funcționează această lume nevăzută a emoțiilor.

Familia este cea care mi-a accelerat creșterea întregului meu sistem emoțional, a fost motorul dezvoltării mele. Copiii mei au făcut cu mine practică și învățare, integrare și adaptare, nivel după nivel accesând noile învățături.

Am învățat de la zeci de profesori și mentori până când am reușit să îmi dezvolt propria viziune pe care am numit-o ”Metoda Norilor-Emotii”. Revelația care mă conduce este aceea că, asemenea norilor, emoțiile nu pot fi ”stăpânite” sau ”controlate”, dar ele se pot transforma și modela astfel încât să ne susțină zborul. Indiferent de directia aleasa.

De 12 ani ofer ghidaj în lumea emoțională copiilor și părinților prin această metoda de lucru. În grădinițe, școli, grupuri de lucru, prin ateliere și cursuri, piese de teatru sau ore de dezvoltare personală, conceptul și ateliere de comunicare emoțională prin metoda ”Norilor Emotiior” au ajutat și continuă să acompanieze mii de părinți și copii.

Instrumentele pe care le-am creat, printre care jocul de cărți ”Jocul Norilor-Emoții”, cartea ”Poveștile Norilor” – sunt intens utilizate in școli, grădinițe și cabinete de psihologie sau psihoterapie, oriunde se lucrează cu copiii.

Studiile mele:

-Dezvoltare personala (NLP, Emotional Intelligence Life Coaching,

-Arhitectură - licențiată a Institutului de Arhitectura Ion Mincu, 1996

-Regie film - Universitatea Media, 2006

-Jurnalism radio - BBC World Service Radio Journalism Course, 1995

-Aviație -pilot pe motodeltaplan 2013, gyrocopter 2014.

despre_zananorilor_1

 

 

 

 

Experiențe profesionale:

-Arhitectura

  •  Standart Management - arhitect. Din 2002 proiectez și amenajez locuințe sau interioarele lor, restaurante ori studiouri radio-tv, câteva aici.
  • Predau arhitectura copiilor de scoala în cel mai frumos program opțional pentru scoli: "De-a arhitectura".

-Film: scurt-metraje

-Radio. Iubesc radioul, este locul in care am avut cele mai frumoase "servicii" sau "angajari", si realizez emisiuni  de la 18 ani:

  • Radio Contact - sub numele Andreea Ionescu, realizator al emisiunii "Pauzele de dimineata", "Muzica pe sufletul tau", ”Top Chic”, etc, între anii 1990-2000), scenaristă și voce a sute de spoturi publicitare, realizatoarea campaniilor de promovare ”O 9 aniversare”, ”De 10 ani”, o mulțime de evenimente cu public în care m-am distrat maxim (petreceri saptămânale, campanii de promovare, lucruri frumoase care se întâmplau la începutul radioului liber de orice fel de marketing și PR profesionist dar ale căror reguli le descopeream cu bucurie făcându-le)
  • Radio Itsy Bitsy - emisiunea ”Zâna Norilor”, 2007
  • Radio Romania Junior  - emisiunea "Povestile Norilor", 2012
  • Radio Seven, 2015, emisiunea ”Seven Heaven”.

-Televiziune

  • Prima TV - emisiunea ”Casa noastră”, 2004.
  • Alpha TV- emisiunea Stil de_sign, 2005
  • Iubesc radioul, este locul in care am avut cele mai frumoase "servicii" sau "angajari", si realizez emisiuni  de la 18 ani:

-Zbor

  • Am învățat să zbor, precum era firesc pentru o Zana a Norilor. Alaturi de hăruitul instructor Daniel Dragomirescu am devenint pilot pe motodeltaplan în 2013 si prima femeie pilot pe gyrocopter din Romania în 2014. Am început sa cunosc norii de aproape.  Asta m-a împlinit, deschizându-mi aripile pământești în tot ceea ce fac

 

Despre Conceptul ”Zâna Norilor”

Este parte din mine și este declarația mea de viață. Produsele de educație emotionala pe care le creez sunt dedicate copiilor (stării de copil) și părinților (stării de parinte). Pentru ca exista și copii care nu s-au jucat destul, precum și părinți care au nevoie să se mai joace un pic de-a emoțiile ca să crească frumos ca adulți. Jocurile, atelierele si spectacolele marca ”Zâna Norilor” îi ajută pe toți să își cunoască mai bine lumea interioară.

Susțin Ateliere de comunicare emoțională Zâna Norilor în zeci de grădinițe și scoli din București și tară (Galați, Oradea, Brăila, Târgu-Mureș). Realizez spectacole și evenimente ”Zâna Norilor” în spații publice  sau pentru companii (Băneasa Shopping City ”Ziua Norilor”, Teatrul Țăndărica - spectacol ”Zâna Norilor” de Crăciun pentru compania Alliance Țiriac, etc).

Scriu si ma exprim precum îmi cântă norii. Cred în nesfârșita sculptură a sufletului. Sunt o arhitectă a viselor și un regizor al propriului zbor. Am creat conceptul ”Norilor-emoții” în 2006 când, alături de copiii mei Sara și Luca, am descoperit că lumea dinăuntru este Cerul fiecăruia.

 

 

Despre Zâna Norilor și conceptul Norilor-Emoții

 
Am creeat Conceptul "Zana Norilor" in 2006. Mai degraba a venit la mine atunci cand am fost pregatita sa il primesc: odată cu copiii mei. De atunci el crește, se înalță, se dezvoltă, se autoformează.  ”Zâna Norilor” este marcă înregistrată de 11 ani.

Este felul meu de a raspunde la intrebarea: ce facem cu emoțiile? Mai intai ne permitem să le simțim. Le permitem să existe în noi. Da-ti-va drumul, simțiți mult, simțiți enorm, numiti-vă emoțiile, recunoașteti-vă sentimentele.

Emoția formează și in-formează. Nu sunt doar experiente fizice, mentale, psihice, ci si adevarate uragane de pură informație. Tristetea cea mai mare devine valoroasă când îi dăm voie sa ne comunice. Bucuria nu poate veni decat pe teren de acceptare a ceea ce suntem și simțim.

Este posibil să ne transformăm emotiile. "Norii sunt gandurile si sentimentele noastre", spune Zana Norilor. Precum norii, emoțiile nu stau locului o clipa, ele vin, revin, aduc, duc, nici una nu se aseamana cu alta, totul e altfel si totul e la fel. Norii sunt iubire, mai multa sau mai putina, asa cum toate emotiile noastre sunt grade de prezenta sau absenta a iubirii. Iubirea perfecta, unica, Dumnezeiască - acestia sunt norii albi, cei dupa care tanjeste sufletul nostru.

Conceptul Norilor-Emoții este pentru orice copil care dorește să învețe ce simte.

Începeti cu "Jocul norilor", exersati alaturi de copiii si prietenii vostri.  Transformarea emoțiilor inseamna lucrul cu tine insuti, activitatea sufleteasca cea mai plina de satisfactii. Resursa de motivatie. Avântul pe care il ai intr-un proiect, starea de bine, fericirea de a fi indragostit, de un altul sau de viata sunt motoare creatoare. Fii indragostit de magia care înseamna puterea ta creatoare. Suntem aici pentru a crea și tot ce facem - de la o litera scrisă pana la constuctia unui zgârie-nori - înseamna creatie, deci transformare. Nimic nu e nou sub Soare si asta nu e o vorba în vânt sau în nori. Tot ce facem aici pe pamant facem "cu materialul din dotare", adica cu ceea ce ne-a pus la dispozitie cel de Sus, de Jos și De-Peste-Tot. Un material finit care devine infinit prin posibilitatile noastre nelimitate de modelare.

Transformă-ti emoțiile, iubeste-ți norii!

Andreea Mihaela Stan

pictand