A fost prima întâlnire a fetelor care vor să se distreze aproape de casă. Fără drumuri de mulți kilometri, fără stresul transportului înapoi acasă.  În comunitate, în proximitatea sau cartierul lor. Fie acesta un sat. Ca toate satele din jurul Bucureștiului, și Corbeanca are un potențial enorm pentru o viață socială efervescentă.

Deocamdată strângem rândurile, în grupuri mici sau mai mari. Iar întâlnirile #Women4Fun pe care le organizez sunt începutul unui tip de prietenii între femei de care îmi era dor:  șezătoarea, ca spațiu real și virtual în care gândurile femeilor se împletesc cu firele țesute.

A fost aproape de o șezătoare, ne-am cunoscut, privit și cercetat reciproc, încercând să vedem unde duce acest drum și descoperind câtă nevoie avem unele de altele și fiecare de înțelepciunea însumată a tuturor.

Iată cele 3 invitate ale serii:

Ana Mareșescu de la F64, mămica fotograf care ne-a tăiat respirația cu viziunea ei despre lume și feminitate. Așa tare ne-a luat aerul încât am înțeles forța uriașa a oxigenului nou și dens cu care vine generația tânără de mămici a satului. Mămicile de bebeluși. Ana ne-a fotografiat pe fiecare în parte și ne-a amintit că matriarhatul poate să înceteze din când în când, tocmai pentru a ne simti mai bine feminitatea magistral ascunsă. Sau doar pentru a ne simți bine.

Dr. Camelia Stefănescu, medic nutriționist si dietetician, a venit cu silueta ei de liceeancă să ne povestească despre mâncare și cum ne putem reîmprieteni cu ea dar mai ales cu nevoile corpului nostru. Este nutriționistul care nu crede in diete și, în general, în nici un fel de agresiuni restrictive asupra trupului nostru, tocmai pentru are încredere în corp și capacitatea lui de autoreglare.

Firesc apoi, Luminița Băltărețu, psiholog și terapeut ”Ascultă-ți corpul” ne-a împărtășit aceeași credință și dorință: ascultă-ți corpul și semnalele pe care acesta ți le dă. Indiferent că sunt de foame, sațietate ori doar poftă de iubire.

Și pentru că eram la un moment dat prea serioase și prea profunde și mult prea adâncite în analize, și cum viața îți aduce aminte în fiecare clipă ce ți-ai promis să faci sau să fii, am râs cu poftă când Camelia vorbea cu pasiune despre nutriție sănatoasă în timp ce prin spatele ei, tăvile cu hamburgeri delicioși pregătiți de gazda serii Moșia Corbeanca – pluteau spre mese. C-așa-i în tenis. Altădată voi avea grijă  mai mare la meniu. Măcar să aducem hamburgerii la început. 🙂

Ce să fie în ”eprubete”? Ce mai fina și mai gustoasă supă de sfeclă pe care am baut-o vreodată! Îi mulțumesc în mod deosebit lui Bogdan Doltu, moșierul-șef care a fost o gazdă desăvârșită alături de echipa lui venită special pentru noi. Atâta răsfăț..! Zău, e exact ce ne trebuie!

O seară încheiată aproape de miezul nopții în care am plecat cu miezuri noi și mai ales semințe noi de vise împreună.

Toate fotografiile evenimentului sunt realizate de Ana Mareșescu și le găsiți aici. (excepție face desigur, fotografia de sus în care apare chiar ea și pe care am luat-o în viteza telefonului).

Între timp, am pregătit următoarea întâlnire #Women4fun dedicată comunității Corbeanca și împrejurimilor ei. Găsiți aici pagina evenimentului.

De data aceasta este o seară în care să ne regăsim glasul. Cel cu care am cântat vreodată în vreun cor, într-o trupă, glasul cu care am cântat sau cântăm copilului seara la culcare, glasul cu care cântăm când suntem singure în baie sau înconjurate de prieteni. Glasul nostru, cel de toate bucuriile.

Alegem muzici, colinde și căutăm cântecele de care ne e dor să le auzim cu vocea noastră. Facem o trupă de amatoare dar mai ales facem trup și corp comun cu muzica.

Și continuăm antrenamentele. Știți voi care.  Vă aștept cu drag.